ANTALYA'DA katlanarak artan kira fiyatları, kiracıları işin içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Antalya Kiracılar Dayanışma Platformu kurucuları ve üyeleri Kapalıyol’da bir araya geldi. Yaşanılan kira krizine dikkat çeken Kiracılar Dayanışması Platformu kurucuları, yetkililerin seçimden sonra konuyu çözmeye çalışmadıklarını getirilen yüzde 25, arabuluculuk gibi yasaların çözümden çok tam tersi sorunlara sebep olduğunu belirttiler.

‘HİÇBİR SİYASİ İSİM BİZİMLE İLETİŞİME GEÇMEDİ’

Kiracılar Dayanışması Platformu kurucularından Şerife Yavuz, “ Bugüne kadar birçok eylem yaptık. Sesimizi duyurmak için birçok yol denedik ancak siyasiler bize ulaşan olmadı. Birçok siyasi isime ulaşmaya çalışıyoruz. Fakat iktidar olan parti milletvekillerine hiçbir şekilde ulaşamıyoruz. Halkın seçtiği milletvekili halkının yanında olmuyorsa, kendisi ulaşılamaz olarak kalıyorsa, bizler halk olarak neden oy kullanıyoruz?  Bize sorunlardan haberdar olduklarını söylüyorlar fakat biz bir senedir bu konuda verdiğimiz mücadelemizde hiçbir olumlu geri dönüş almadık” dedi.

antalya kira sorunu

‘ARABULUCULUK, YÜZDE 25 SINIRI ÇÖZÜM DEĞİL’

Çözüm olarak getirilen arabuluculuk sistemine değinen Yavuz, “Büyükşehirlerde özellikle Antalya, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi yerlerde arabuluculuk sistemi çokta etkili olmadığını, tersine daha fazla ev sahibinin davaya yöneldiğine şahit oluyoruz. Ev sahipleri yüzde 25 sınırından sonra kiracısını çıkarmak için türlü türlü yollara başvuruyor. Bize gelen bir kiracının mesajı ile örnek verecek olursak ev sahibi kiracısına ‘SGK primleri arttı benimde kiramı artırmalısın, artırmıyorsan evimi boşalt’ dediğini veya ‘üç ayda bir kirama zam yap piyasada fiyatlar artıyor yoksa tahliye taahhütnamesi ile seni çıkarırım’ tehditlerini görebiliyoruz. En başından beri yüzde 25in arabuluculuğun çözüm olmadığını dile getiriyoruz. Nedense ısrarla kimse bizi görmüyor, duymuyor” ifadelerini kullandı.