Haberler Mail veya WhatsApp olarak gelsin!
CHP Bucak’ta delege seçimi başladı
CHP Bucak’ta delege seçimi başladı
14:094. kattan düşme riski: Balkon demirlerinde tehlikeli hareket”
4. kattan düşme riski: Balkon demirlerin...
14:06Başkan Ercengiz’den Salı Pazarı için temizlik uyarısı
Başkan Ercengiz’den Salı Pazarı için tem...
14:04Motosiklet virajı kaybetti, park halindeki araca çarptı: 1 yaralı
Motosiklet virajı kaybetti, park halinde...
Antalya’nın Elmalı ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi Seda Akkaya, sosyal medyadan gelen mesajlarla dahil olduğu yatırım vaadi dolandırıcılığında, yaklaşık 470 bin TL’sini kaybettiğini söyledi.
Antalya’nın Elmalı ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi Seda Akkaya, sosyal medya üzerinden gelen bir mesajla başlayan süreçte, yaklaşık 470 bin TL’sini kaybettiğini ileri sürdü. Akkaya, Telegram üzerinden katıldığı bir grupta "günlük 200-300 lira kazanç" vaadiyle yatırım yapmaya yönlendirildi. Başlangıçta küçük görevlerle güven kazandırıldığını belirten Akkaya, "İnternet üzerinden bir e-ticaret sitesi ve YouTube üzerinden abone olma karşılığında 20-30 lira yatırdılar. Daha sonra günlük yüzlerce görevle 200-300 lira kazanabileceğimi söylediler. İlk gün yatırdıkları küçük paralarla ikna oldum" dedi.
'’Yanlış işlem yaptınız’’ bahanesiyle para istediler
Kısa süre sonra başka bir siteye yönlendirildiğini aktaran Akkaya, dolar al-sat işlemleri yapması istendiğini söyledi. İlk etapta 2 bin TL yatırdığını, ardından 13 bin TL ve daha büyük meblağlarla ödemelerin arttığını belirten Akkaya, "Üçüncü, dördüncü aşama derken benden toplamda 100 bin liraya yakın para aldılar. Daha sonra yanlış işlem yaptığımı söyleyip paramın kaybolduğunu iddia ettiler. Kaybettiğimi geri almak için tekrar tekrar ödeme yaptım. Böyle böyle toplam da 470 bin lira gönderdim" diye konuştu.
BİR CEVAP YAZ
E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir