Ambulansta Mucize Doğum

Burdur Çavdır 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda, Komuta Kontrol Merkezi tarafından doğum vakasına çıkan ekipler, 7 aylık bebeği mucize bir doğum yaptırarak ambulansta dünyaya getirdiler. Ancak kalbi ve solunumu durmuş şekilde dünyaya gelen bebek, sağlık ekiblerinin başarılı müdahalesi ile hayata döndürüldü. Burdur Devlet Hastanesi’ne teslim edilen anne ve bebeğin sağlık durumunun son derece iyi olduğu öğrenildi. 
Burdur İl Sağlık Müdürlüğü tarafından olay ile ilgili yayımlanan basın bülteninde şu ifadelere yer verildi: “08/09/2021 tarihinde saat 00:55’te Çavdır 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuz, Komuta Kontrol Merkezi tarafından doğum vakasına çıkartılmıştır. Vakaya ulaşıldığında 7 aylık gebeliği olduğu öğrenilen S.A.H isimli gebeye ilk müdahalesi evde yapılmış olup, Burdur Devlet Hastanesine sevk edilmek üzere ambulansa alınarak yola çıkılmıştır. Annenin sancılarının artması üzerine ambulans içerisinde yapılan muayenede doğumun başladığı ancak makat geliş olduğu tespit edilmiştir. Genellikle sezeryan ameliyatı gerektiren bu durum, sağlık ekibinin son derece başarılı müdahalesi ile normal doğum olarak gerçekleştirilmiştir. Doğumun gerçekleşmesine mütakip ikincil büyük bir problemle karşılaşılmıştır. Bebek kalbi ve solunumu durmuş şekilde dünyaya gelmiştir. Sağlık ekibimiz bebeğe de başarılı bir müdahalede bulunarak kalbini tekrar çalıştırmayı başarmıştır. Burdur Devlet Hastanesi’ne teslim edilen anne ve bebeğin sağlık durumu son derece iyidir.
İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Sırrı ŞENBAYRAM, anne ve bebeğe başarılı müdahalelerinden dolayı, Acil Tıp Teknisyenleri Emine TARAKÇI ve Mahmut ALKIŞ’a teşekkür belgesi vermiştir.” denildi.