Ünlü uzmana göre yakın gelecekte altın ve dolar olumlu bir trende girecek ve hızlı bir yükseliş yaşanacak. Gram altın fiyatları şu an itibariyle ise yükseliş trendinde ve 1.643 lira seviyesinden işlem görüyor.

TCMB’nin sürpriz faiz artışı döviz kurlarını etkiledi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın beklenmeyen bir kararla politika faizini % 25’e yükseltmesi geçen haftanın en önemli gelişmesiydi. Piyasanın beklentisi 250 baz puan faiz artışıyken, TCMB’nin 750 baz puanlık artış yapması dünya genelinde şaşkınlık yarattı.

Bu sürpriz kararın ardından döviz kurları yaklaşık % 6 oranında değer kaybetmeye başladı. Dolar TL kuru önceki haftanın 27,25 seviyesinden 25,20’ye kadar geriledi. Haftayı 26,50 liranın üzerinde tamamlasa da yükseliş hızını azaltmış oldu.

Döviz piyasasında dolar TL kurunda yükseliş öngörüsünün devam ettiği belirtiliyor. Özellikle dövizle ticaret yapan veya döviz borcu olanların iyi kararlar vermesi gerektiği vurgulanıyor. Yıl sonuna kadar dolarTL kurunun 29,70 lira seviyelerine çıkabileceği tahmin ediliyor. Diğer yabancı para birimlerinde de yükseliş beklentisinin olduğu ifade ediliyor.

Islam-Memis-secim-oncesi-ifsa-etti-Hangisi-alinmali-Altin-dolar-gumus-euro-sterlin-Iste-en-fazla-kazanc-saglatacak-yatirimlar

Dikkat! Dolar ve altın fiyatları yükselişte rehavete kapılmayın! Dedi..

Yatırımcıların üç farklı kur arasındaki farklara dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyarılar yapılmakta. Dolar TL kurunda resmi kur, banka ve serbest piyasa fiyatlarının farklı olduğu belirtilerek alış ve satış farklarının da hesaba katılması gerektiği vurgulanıyor.

Borsa İstanbul 100 endeksiyle ilgili olarak ise haftayı %3’lük bir değer artışıyla kapattığı belirtiliyor. Yıl sonuna kadar 8 bin puan seviyesinin üzerine çıkabilme ihtimaline rağmen beklentinin 7 bin 100-6 bin 950 puan seviyelerinde olduğu ifade ediliyor.

Altın ve gümüş fiyatlarıyla ilgili olarak ise dolar endeksinin yükselmesine rağmen altının $1915 seviyesinden kapanış yapmasının olumlu bir durum olduğu belirtiliyor. Önümüzdeki 2-3 hafta içerisinde altında $2000 seviyesinin aşılması ve gümüşte de $28 seviyesinin görülmesi ihtimaline dikkat çekiliyor.

Not: Bu bir uzman yorumudur. Yatırım tavsiyesi değildir.