Alanya’nın Güzelbağ ile Bayırkozağacı mahallelerinde yer alan ormanda gece geç saatlerde yangın çıktı. Alevleri fark edenlerin ihbarıyla bölgeye orman ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın kısa sürede rüzgarın şiddetiyle geniş alana yayıldı. Ekipler bölgeye gelerek söndürme çalışması başlattı.

2 MAHALLE TEDBİR AMAÇLI BOŞALTILDI

Merkeze 60 kilometre uzaklıkta dağlık alanda çıkan yangında, alevlerin tehdit ettiği 2 mahalle tedbir amacıyla boşaltıldı.

Ekiplerin yoğun müdahalesi ve bölgede sağanak yağış nedeniyle yangın etkisini yitirdi. Elektrik tellerinin birbirleriyle sürtünmesi sonucu oluşan kıvılcımların yol açtığı belirtilen yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürdürülüyor.

“RÜZGAR OLMASA BU KADAR YANMAZDI”

Mahalle sakinlerinden Hasan Ali Soytürk, “Yangının elektrik hattındaki bir telin kırılması sonucu çıktığı söyleniyor. Çok fazla rüzgar var. Rüzgar olmasa buralar bu kadar yanmazdı. Mahallemiz boşaltıldı, karakolun olduğu noktada toplanıyor. Biz daha önce de yangını yaşadık. Ormanlarımız yandı. İnşallah hemen söndürürler” dedi.

Alanya’daki orman yangını kontrol altına alındı

Bayırkozağacı Mahallesi’nde ormanlık alanda dün akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangını söndürme çalışmaları sabaha kadar devam etti. Yangına 12 arazöz, 5 tanker, 8 ilk müdahale aracı, 65 orman yangın işçisi, teknik eleman ve orman muhafaza memuruyla müdahale edildi.

Alevler rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılırken, gece başlayan yağmur yangının büyümesini engelledi.

Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Öte yandan can güvenliği nedeniyle boşaltılan Bayırkozağacı Mahallesi’ndeki vatandaşlar da evlerine döndü.