Bucak ilçesinde Akın Sanat Atölyesi hizmete girdi.7'den 77'ye herkese hizmet verecek olan Akın Sanat Atölyesi'nde sanatın bir çok dalı sanatseverlerle buluşacak.
Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Akın Sanat Atölyesi'nin firma sahibi Mehmet Ali Akın, Gazetebu'ya özel açıklamalarda bulundu.
AKIN SANAT ATÖLYESİNDE NELER VAR?
Meslekte 10.yılını dolduran Görsel Sanatlar Öğretmeni Mehmet Ali Akın, "Akın Sanat Atölyesi olarak Bucak'ta bir ilk olarak açıldık. Yaş grubumuzda sınır yok, her kesimden insana hitap edecek  düzeydeyiz. Burada insanların bilinçsel, görsel ve yaratıcı yönlerini ortaya çıkarıyoruz. Resim, yağlı boya, aklerik boya, sulu boya, guaj, lavi, ahşap boyama, küçük seramikler, heykeller, ebru, çinicilik ve aslında sanatın birçok dallarını burada göstermek istiyoruz. İnsanların aileleri ile birlikte gelip hoş vakit geçirebilecekleri bir yer olması için çalışmalarımızı yaptık. Ailelerin çocuklarına daha fazla vakit ayırabileceği, dışarıdaki hayatın stresinden uzak kalabilecekleri bir ortam hazırladık" ifadelerini kullandı.
AKLINIZDA NE CANLANIYORSA ONU RESME DÖKEBİLİRSİNİZ
Herkesin istediği çalışmayı yapacağını belirten Mehmet Ali Akın, "Burada kesinlikle bir zorunluluk yok. Herkes canının istediği çalışmayı yapacak. Aklınızda, zihninizde ne canlanıyorsa onu resme dökmeyi planlıyoruz. Bununla birlikte yaratıcı drama etkinliklerimiz olacak. Hikayelerden belirli kesitleri okuyarak o anı dramaya dökme çalışmalarımız olacak. Kısacası görsel sanatlar adı altında topladığımız bütün faaliyetleri burada uygulayabileceğiz."şeklinde konuştu.
"AİLELER VE ÇOCUKLAR İÇİN UYGUN BİR ORTAM HAZIRLADIK"
Aileler için çok uygun bir ortam hazırladıklarını dile getiren Akın, "Birçok aile çocuklarının kendilerini farklı şekillerde ifade edebilecekleri, yaratıcı ve eğlenceli aktiviteler yapabilecekleri ortamlar olmadığından yakınıyor. Üzülerek söylüyorum ki haklılar! Maalesef okullarımızdaki yaratıcı aktiviteler son derece yetersiz, evlerimizdeki ortam da çoğu zaman yaratıcılığın ifade bulmasını zorlaştırıyor. Bu yüzden gelişim için çocukların yaratıcılıklarını ifade etmeleri ve kendilerini geliştirmeleri zor oluyor. İşte sanat tam bu noktada muhteşem bir can simidine dönüşüyor.Burada yaptığımız sanat çalışmaları ile  çocukların kendilerini zihinsel, fiziksel, duygusal, sosyal ve kültürel anlamda eğlenerek geliştirebilecekleri hatta bunu sizlerle birlikte de yapabilecekleri deneyimler sunuyoruz." şeklinde ifade etti.
AKIN SANAT ATÖLYESİ
Tel: 0 505 548 5850
Adres: Yeni Mah. Süleyman Demirel Bulvarı Samur İş Merkezi Kat:1 Daire:15 BUCAK