Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kütüphanecilik Kulübü, okulun tüm öğrencilerinin katılımı ile  okul bahçesinde kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR ,Gençlik Merkezi Müdürü Zeki ÇELİK ve Gençlik Merkezi üyeleri katılarak okul kütüphanesinden faydalanarak  dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdiler.

Kütüphanecilik Kulübü Öğretmeni Ülkü BOZKURT ,"21. yüzyıl gençlerinin sosyal medyadan kopması beklenmiyor ancak ne sıklıkta ve hangi amaçla kullanıldığı ailesi tarafından takip edilmelidir. Uzun süre sosyal medyada vakit geçiren bireylerin gerçek hayattan kendilerini soyutladıkları ve asla mutlu olamadıklarını gözlemliyoruz. Gençler gerçek hayatta kendilerini mutlu edecek  aktivitelerle ilgilenmelidir. Bu aktiviteler  ilgi ve isteklerine, yaş gruplarına, yaşam koşullarına ve coğrafi konumlarına göre farklılık göstermektedir. Kitap okumak ise, tüm bu aktivite türlerinin arasında koşul gözetmeyen tek seçenektir.Bizler okul olarak “Sosyal Medyaya Bi’Ara Veriyoruz” etkinliği ile  ortaöğretim çağındaki gençlerimize kitap okumanın, hayal kurmanın, farklı insanlar tanımanın sadece sosyal medyada  değil kitaplarla da mümkün olduğunu göstermek ve yaşatmak istedik. Bu etkinlik sonucunda, kendi deneyimlerini hayal dünyalarında büyütmüş, geliştirmiş ,kitap okumayı seven ve sevdiren  bir gençlik görmek istiyoruz .Okul kütüphanemizin kitap sayısı ve çeşitliliğini arttırarak ,sizleri  kitaplarla daha çok bir arada görmeyi  diliyoruz."dedi.