İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında yürütülen "Hasta ve Yaşlı Bakımı" konulu proje hareketliliği kapsamında Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 5 öğrencisi ve 2 öğretmeni Almanya'nın Düsseldorf kentinde Seniorenzentrum merkezinde 3 haftalık staj faaliyeti gerçekleştirdiler.

Öğrenciler, mesleki becerilerini geliştirme kapsamında yeni uygulamaları birebir görme ve uygulama imkanı buldular. Kültürel ve sosyal deneyimler edindiler. Yabancı dil ve iletişim becerileri konularında önemli kazanımlar elde ettiler. Çalışma saatleri dışında ülkeyi sosyal ve kültürel açıdan gözlemleme imkanı bularak; şehrin mimarisi, ulaşımı, tarihi hakkında bilgi edindiler. Öğrenciler, eğitimlerinin sonunda sertifikalarını alarak europass sahibi oldular.

Hareketlilik sonrası projeye katılan Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR'ı makamında ziyaret ederek gözlem, bilgi ve deneyimlerini paylaştılar. Bu imkanı sağladıkları için kendisine teşekkür ettiler. Bu tür projelerin öğretmen ve öğrencilerin bilgi ve becerilerini artırdığını söyleyen Neşet YAZAR, daha fazla projenin hayata geçmesi gerektiğini, bu anlamda herkese her zaman destek olacaklarını söyledi. Kendisine ziyarete gelen öğretmen ve öğrencileri tebrik ederken başarılarının devamını diledi.