Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre, bu gece itibarıyla yapılan zam pompa fiyatlarına yansıdı. Bu zam nedeniyle benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluştuğu bildirildi. Tüketiciler, yakıt masraflarının artmasıyla birlikte yaşanan yoğun talep göstermeye başladı. Detaylar haberimizde...

para görsel (1)

Akaryakıt fiyatlarında son durum

15 Mart 2024'ün ilk dakikalarında pompa fiyatlarına yansıyan benzin zammı sonrasında benzin ve motorin fiyatları 45 liraya yaklaştı. Benzine 1 lira 53 kuruş, motorine ise 1 lira 10 kuruş zam yapıldı. Zamsız fiyatlardan son kez akaryakıt almak isteyen vatandaşlar benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturdu.

Yeni zamlı fiyatlarla, benzinin litre fiyatının İstanbul'da 42,06 TL'ye, Ankara'da 42,78 TL'ye, İzmir'de ise 43,00 TL'ye yükselmesi bekleniyor. Motorinin litre fiyatının ise İstanbul'da 41,82 TL'ye, Ankara'da 42,61 TL'ye, İzmir'de ise 42,82 TL'ye çıkacağı tahmin ediliyor.

PARA-1

Akaryakıt fiyatlarına neden zam geliyor?

Son zamanlarda brent petrol fiyatlarında artış gözleniyor ve bu artışlar akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyor. Ayrıca, döviz kurundaki dalgalanmalar da akaryakıt fiyatlarını etkileyen önemli faktörlerden biri olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Haber Merkezi