AK Parti Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı Fırat Görgel'in hayatı ve kariyeri merak ediliyor. AK Parti Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı Fırat Görgel kimdir? Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı Fırat Görgel ne iş yapıyor? İşte AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fırat Görgel'in biyografisi...

Fırat Görgel Kimdir

Fırat Görgel Kimdir?

Fırat Görgel, 5 Haziran 1982 tarihinde Kahramanmaraş'ta doğan bir siyasetçi ve avukattır. 

Fırat Görgel, ilk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş'ta tamamladıktan sonra, 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanarak eğitimine devam etmiştir. 2004 yılında hukuk fakültesinden mezun olan Görgel, üniversite yıllarında çeşitli öğrenci kulüplerinde yöneticilik ve başkanlık görevlerini üstlenmiştir. Stajını 2005 yılında Kahramanmaraş Barosu'nda tamamlayarak avukatlık mesleğine adım atmıştır.

Fırat Görgel'in yer aldığı görevler nedir?

2006 yılı itibariyle Kahramanmaraş'ta serbest avukatlık yapmaya başlamıştır. 2004 yılında AK Parti üyesi olarak siyasi arenaya adım atan Görgel, 2006 yılından itibaren AK Parti Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları'nda çeşitli görevlerde bulunmuş ve yönetim kurulu üyeliği ile yürütme kurulu üyeliği gibi önemli pozisyonlarda yer almıştır.

2010 yılında AK Parti Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevine getirilen Görgel, bu görevini 2014 yılına kadar sürdürmüştür. Aynı yılın mart ayında AK Parti Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştır.

2015 yılında AK Parti Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Başkanlığı'na atanmış ve bu görevin ardından 2020 yılında Kahramanmaraş İl Başkanlığı için aday olarak belirlenmiştir.

Fırat Görgel, evli olup 2 kız çocuğu babasıdır.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin