AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, beraberinde Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Emrullah Ünal, İl Genel Meclis Başkanı Murat Akbıyık, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan ve AK Parti teşkilatı ile Katı Atık ayrıştırma, geri dönüşüm ve enerji tesisinde incelemelerde bulundular.

 "'AK PARTİ HÜKÜMETİMİZDEN TESİSİMİZE 4 MİLYON ₺ HİBE DESTEĞİ''
AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi çalışmalar ile ilgili bilgilendirdi. Mengi açıklamasında, ''CUMHUR ittifakımızın desteği ile Yeni dönemde seçilen Emrullah Ünal Başkanımızla Çevre, Şehir ve iklim bakanlığımızdan 4 milyon ₺ hibe desteği ile çekici ve treylerler alımı yapıldı'' dedi.  

''AYLARDIR BEKLEYEN AYRIŞMA VE ÇÖPTEN ENERJİ CUMHUR İTTİFAKI İLE BAŞLADI''
Başkan Mengi, ''Maalesef Katı atık ayrıştırma, geri dönüşüm ve çöpten enerji tesisimiz aylardır sistemin çalışması geçmiş dönemde bir türlü başlayamamıştı. CUMHUR ittifakının desteği ile seçilen Emrullah Ünal Başkanımız tesisin eksikliklerini tamamlayarak hemen faaliyete başlamasını sağlamış ve Şubat 2022 tarihinde çöplerin ayrışması başlamış, inşallah Temmuz 2022 tarihinde de çöpten de ilk gazı alarak enerji elde etmeye başlayacağız'' şeklinde konuştu. 

''TÜRKİYE GENELİNDE YAP İŞLET MODELİNE KARŞI OLAN CHP ZİHNİYETİNE RAĞMEN BU TESİS YAPILMIŞTIR''
AK Partili İl Başkanı Mengi, ''AK Parti Belediyeciliği döneminde dönemin Başkanı Sebahattin Akkaya ile Katı Atık tesisimiz planlanmış ve alt yapısı hazırlanarak çevre şehircilik bakanlığımızdan o dönem yine yaklaşık 4 milyon hibe alarak yap-işlet modeline hazır hale getirilmişti. 2014-2019 yılları arası Burdur Belediyeler birliği üye belediyelerimizin katkılarıyla Yap işlet modeli inşaatı başlamış ve tamamlanmış ama bir türlü faaliyeye başlayamayan tesis, Emrullah Ünal Başkanımızla da bu dönem faaliyete başlamıştır'' dedi. 

CUMHUR İTTİFAKINA TEŞEKKÜR ETTİ
Mengi ''Yeni dönemde Burdur Belediyeler Birliğine seçilmesini sağlayan CUMHUR İTTİFAKI BELEDİYELERİMİZE ve MHP il başkanımız HİKMET ÖKTE’ye, milletvekillerimiz Bayram Özçelik ve Yasin Uğur’a çok teşekkür ederim. Şehrimiz Burdur için Cumhur ittifakımız ile nice hizmetlere ve yatırımları yapmaya devam edeceğiz'' dedi.