Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısının ardından TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, "İnşallah Türkiye Yüzyılı destanını Cumhur İttifakı olarak beraberce yazacak, gelecek nesillere armağan edeceğiz. Ülkesinin ve milletinin bekası, istiklali ve istikbali uğrunda verdiğimiz mücadeleye katılmak isteyen herkese Cumhur İttifakı'nın kapısının, tabii ortaklarımızın da rızası şartıyla açık olduğunu belirtmek isterim" dedi. 

Erdoğan, Cumhur İttifakı’na katılım çağrısının İYİ Parti’ye yönelik mi olduğu sorusuna ise “Katılmak isteyen herkese kapımız açık. İYİ Parti de olabilir.  Ne kadar katılım güçlü olursa, ülkemizin menfaatine o denli hayırlı olur” yanıtını verdi. 

AKŞENER'DEN JET YANIT GELDİ !

Erdoğan'ın çağrısına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den yanıt gecikmedi. Akşener sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İttifak siyasetinin derinleştirdiği kutuplaşma, ülkemize zarar veriyor Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Gelin, siz de aynı bizim gibi 81 ilde kendi adaylarınızla seçime girin. Türk siyaseti normalleşsin, kazanan milletimiz olsun" ifadelerine yer verdi.