İşsiz vatandaşlara, önemli bir sosyal yardım imkanı sunan Aile Bakanlığı, 18 ile 55 yaş arasındaki kişilere “İşe Başlama Yardımı” adı altında, destek ödemesi yapacağını duyurarak, destek ödemesi ile ilgili gerekli şartları açıkladı. Sosyal destek ödemesi ile ilgili başvuru işlemlerini haberimizin devamında bulabilirsiniz...

Çalışmayan vatandaşlara destek imkanı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işsiz vatandaşlara, önemli bir sosyal yardım imkanı sunarak, 18 ile 55 yaş arasında olan vatandaşlara “İşe Başlama Yardımı” adı altında, destek ödemesi yapacağını duyurarak, asgari ücrette yapılacak zam sonrasında %50’lik bir zam yapılması ile birlikte, mevcut durumda, İşe Başlama Yardımı 4 bin 471 TL olurken, 6 bin 707 TL olacağını açıkladı.

Başvuru şartları neler?

İşsiz vatandaşlara, önemli bir sosyal yardım imkanı sunan işe başlama yardımı ile ilgili detaylar şu şekilde;

Aile Bakanlığı’nın bu yardım programında, iş arayan vatandaşlara İŞKUR aracılığıyla iş imkanları sunarak, iş görüşmesine giden ve işe alınan vatandaşlar, söz konusu destek programından yararlanmaya hak kazanacağı bilgisi verildi. “İşe Başlama Yardımı” doğrultusunda, bu yıl 4 bin 471 lira olan destek imkanı, asgari ücretin artması ile birlikte, 6 bin 707 TL olması bekleniyor.

İşe Başlama Yardımından yararlanmak hakkı, düzenli sosyal yardım alan hanelerde ikamet eden, 18 ila 55 yaş arasında olan ve aynı zamanda da çalışmalarına engel bir durumu olmayan bireylere sunulurken, söz konusu yardım ödemesi, iş arayan vatandaşlara İŞKUR aracılığıyla iş imkanları sunulmakta. Bu kapsamda da, iş görüşmesine giden ve işe alınan vatandaşlar, bu destek programından faydalanmaya hak kazanacak.

İşsizlikle mücadelede, etkili bir yaklaşımı sunan destek programı ile ilgili daha kapsamlı bilgileri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.