Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde belediyeye ait Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Geçici Rehabilitasyon Merkezi'nde çekilen görüntüler, hayvanseverlerin tepkisine neden oldu. Görüntülerde, telef olan köpeklerin üst üste konulduğu ve aç kalan köpeklerin ölü köpekleri yediği görüldü.

Olay, hafta sonu barınağa giden bir grup hayvansever tarafından fark edildi. Hayvanseverler, cep telefonları ile görüntü çekti. Görüntülerde, çok sayıda köpeğin telef olduğu, hayatta kalan köpeklerin ise telef olan köpekleri parçalayarak yediği görüldü. Görüntüler, sosyal medyada da paylaşıldı ve büyük tepki topladı.

Afyonkarahisar'da Barınakta Yaşananlar Tepki Topladı (1)

Hayvanseverlerin başvurusu üzerine jandarma tarafından inceleme başlatıldı. Dinar Belediyesi de konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Sosyal medyada belediyemize ait Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Geçici Rehabilitasyon Merkezinde bulunan hayvanlara kötü muamelede bulunulduğu ve katliam yapıldığı iddiaları hususunda gerekli incelemenin başlatıldığını ve sorumlular hakkında gerekli yasal işlemin yapılacağını kamuoyuna saygıyla duyururuz" ifadelerine yer verildi.

Jandarma ekipleri, barınakta inceleme başlattı. Ekipler, telef olan köpeklerin neden öldüğünü ve hayatta kalan köpeklere nasıl bakıldığını araştırıyor. Soruşturma kapsamında, barınağın sorumluları da ifadeye çağrılacak.