Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesine bağlı Çatağıl köyü yakınlarında ilkokul öğrencilerini taşıyan A.Ş. (53) idaresindeki 03 UU 567 plakalı servis, dün sabah saatlerinde ağaçlara çarpıp devrilmişti.

Servisin ortadan ikiye bölündüğü kazada 5 öğrenci hayatını kaybetmiş, 5 öğrenci ise yaralanmıştı.

Kazadan yara almadan kurtulan şoför A.Ş. ise jandarma ekiplerince gözaltına alınmıştı.

TUTUKLAMA KARARI

A.Ş.'nin, jandarmadaki işlemleri bugün tamamlandı. Geniş güvenlik önlemleri altında İscehisar Adliyesine sevk edilen A.Ş., çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan tutuklanıp cezaevine gönderildi.
 

ŞOFÖRÜN SAVUNMASI: ANLIK DALGINLIKLA ARACI KAYDIRDIM

A.Ş.'nin jandarmadaki ifadesinde, aracı normal hızda kullandığını savunarak, "Yoldaki mıcırda aracı bir anlık dalgınlık sonucu kaydırdım ve ağaca çarptım." dediği ortaya çıktı.

 

Afyonkarahisar da kaza yapan servis şoförüne tutuklama #1

"ARACIN KAPISI İPLE BAĞLANMIŞ"

Öte yandan gözyaşları içinde taziyeleri kabul eden aileler, kazaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kazada hayatını kaybeden Nisa ve İsmail Eser'in halası Kadriye Tek, ailece içlerinin yandığını, çok üzgün olduklarını söyledi. Kazaya karışan servis aracının "çok kötü" olduğunu savunan Tek, "Aracın kapısı iple bağlanıyormuş. Hızlı gidiyormuş. Böyle yolda bu hızla gidilir mi? Yeğenlerimden Nisa hemşire, İsmail veteriner olmak istiyordu. Birbirlerini çok severlerdi. Hiç ayrılmazlardı. Diğer kardeşimin çocuğu da öldü." dedi.

 

Afyonkarahisar da kaza yapan servis şoförüne tutuklama #2

"KAÇ DEFA SERVİS DEĞİŞSİN DEDİK"

Baba Cemil Eser de küçük oğlunun da aynı servise bineceğini ancak Afyonkarahisar'a annesini getirmeye gittiği için eşinin yanında evde bıraktığını anlattı. Eşinin yalnız kalmaması için küçük oğlunu evde bıraktığını dile getiren Eser, "Oğlumu koydum, 'Annenin yanında kal' dedim. Ne yapayım ben, yandım bittim. Her taraflarım çöktü benim. Zorluklarla büyüttüm. Elimde hiçbir şey yoktu. Kaç defa söyledik, 'servis değişsin' diye." ifadelerini kullandı.

 

Afyonkarahisar da kaza yapan servis şoförüne tutuklama #3

"UYARDIK AMA DİNLEMEDİ"

Ölen çocukların akrabası Keziban Eser de büyük üzüntü yaşadıklarını ifade etti. Servis sürücüsünü daha önce dikkatli olması konusunda uyardıklarını aktaran Eser, "Eşim ile sabah koyun çıkartıyorduk. Servis de buradan geçti. İçinde öğrenci varken servisin kapısı açıldı. Eşim arkasından sürücüye, 'Çocukları öldüreceksin' diye bağırdı. 'Arabaya çocukları bindirdikten sonra inip kapıyı kapatman lazım' dedi. Bizi hiç dinlemeden bastı geçti. 3 gün önce uyarmıştık. Şu an kimse çocuklarını okula göndermiyor." diye konuştu.