Adana'da polisin durdurma girişimini engellemeye çalışan hükümlü, kaçarken aracının lastiklerine ateş edilerek yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Seyhan devriye ekiplerine bağlı "Balyoz" timi polisleri, uyuşturucu satın almak ve kullanma suçundan 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ümmet Taylan S.'nin kullandığı 01 EGU 15 plakalı otomobili durdurmak istedi.

Sürücü Ümmet Taylan S., polislerin "dur" ihtarına uymayarak aracıyla bir polis memuruna çarptı. Yaralanan polis memuru, meslektaşlarının yardımıyla araçtan çıkarıldı.

Adana'da Hükümlü, Kaçmaya Çalıştı Polis Yakaladı

Ekip arkadaşları, kaçmaya çalışan şüphelinin aracının lastiklerine tabancayla ateş ederek durdurdu. Sürücü Ümmet Taylan S. ile yolcu konumundaki S.Ö. kelepçe takılarak gözaltına alındı.

Şüpheli Ümmet Taylan S.'nin üzerinde ruhsatsız tabanca da ele geçirildi. Şüphelinin, "kasten öldürmeye teşebbüs, yağma" gibi çeşitli suçlardan 20 adet, yolcu konumundaki S.Ö.'nün de "kasten öldürmeye teşebbüs, ruhsatsız silah taşıma" gibi suçlardan 11 adet suç kaydının olduğu öğrenildi.

Yaralı polis memuru, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Kaynak: İHA