Türkiye, uzun yıllardır yaşadığı en büyük deprem ile sarsıldı. 10 ilde binlerce bina yıkıldı. Depremin açtığı yaraları sarmak için ekipler zamanla yarışıyor. 

82. SAATTE MÜJDE

Malatya'da 5 yaşındaki kardeşinden sonra 11 yaşındaki Doğukan da enkaz altından kurtarıldı.

DİYARBAKIR'DA 81. SAAT MUCİZESİNİN ADI: BEŞİR

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerden etkilenen 10 ilden Diyarbakır’da arama kurtarma çalışmaları 4’üncü günde de devam ediyor. Bağlar ilçesinde yıkılan 10 katlı Hisami Apartmanı’nda, Beşir Yıldız adlı çocuktan ses alındı. Bu noktada yoğunlaşan ekipler, çalışmalarını hızlandırdı. Titizlikle yürütülen çalışmada, küçük Beşir, sıkıştığı beton bloklar kesilerek çıkarıldı. Su verilen ve termal battaniyeye sarılan Beşir Yıldız’a ilk müdahale sağlık ekiplerince, enkaz altında yapıldı. Beşir, daha sonra oluşturulan koridorla ambulansa alınarak hastaneye götürüldü. 

ELBİSTAN'DA BİR KİŞİ DAHA KURTARILDI

Elbistan'da 10 yaşında erkek bir çocuk enkazdan çıkarıldı. Bilinci açık olduğu ifade edilen çocuk tedavi için ambulansla hastaneye götürüldü.

Enkaz altındaki bir anne ve diğer çocuk için kurtarılma çalışması devam ediyor. Annenin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Diğer çocuk da çıkarıldıktan sonra ekipler anneyi çıkarmaya çalışacak.

Öte yandan, anne ve çocuk dışında enkaz altında 10 kişinin daha olduğu bilgisi paylaşıldı.

81 SAATTE BİR MUCİZE DAHA

Malatya'da 81. saatte enkazdan bir kişi daha çıkarıldı. Enkazdan çıkarılan yaralının, yaşlı bir kişi olduğu belirtildi. 

9 YAŞINDAKİ ZEYNEP'LE BABASINDAN GÜZEL HABER

Kahramanmaraş'ta 80. saate doğru 9 yaşındaki Zeynep Polat ve babası Feyzullah Polat kurtarıldı.