Edinilen bilgiye göre, 1972 yılında tanışıp evlenen Zülfü Şirin ve Nebiye Şirin çifti, 50 yıllık evliliklerinin ardından boşanma kararı aldı. Ancak, boşanma davası devam eden çift arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Zülfü Şirin, eşine nafaka ödemediği için cezaevine girdi.

Cezaevine girdikten sonra İhlas Haber Ajansı'nın haberi üzerine Türkiye'de ve yurt dışında birçok kişi Zülfü Şirin'in serbest bırakılması için kampanya başlattı. Erkekleri Koruma Derneği de devreye girerek Şirin'in nafaka borcunu ödedi. Bunun üzerine Şirin, cezaevinden tahliye edildi.

83 Yaşındaki Adam 50 Yıllık Eşi İçin Cezaevine Girdi! (2)

Cezaevinden çıktıktan sonra konuşan Zülfü Şirin, eşi ve yakınlarının nafaka davasından vazgeçtiğini öğrendi. Şirin, "Bu haberi duyduğumda çok mutlu oldum. Artık rahat bir nefes alacağım. Eşimden ve yakınlarından da bu kararından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Zülfü Şirin, 50 yıllık eşiyle tekrar barışmak isteyip istemediği sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Beni rezil ettiler. Bu saatten sonra nasıl bakarız birbirimizin yüzüne? Nasıl olacak o? Cezaevinde geçirdiğim 24 saat 83 yıllık ömrüme bedel. Saniyeler geçmek bilmedi. Ama nasip, gelip özür dilerse neden olmasın. 50 senenin hatırı var, o benim hayat arkadaşım sonuçta."

83 Yaşındaki Adam 50 Yıllık Eşi İçin Cezaevine Girdi! (3)