Türkiye'nin bankacılık sektöründe dev bir adım atıldı! 7 bankanın işbirliğiyle hayata geçirilen ortak ATM projesi ile artık komisyonsuz ve masrafsız işlemler yapabileceksiniz. Peki Ortak ATM kapsamında hangi bankalar var?

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Tam ATM platformuna dair önemli bilgiler paylaştı. Çakar'ın açıklamalarına göre, platforma dahil olan bankaların ATM'leri, ülkedeki toplam ATM'lerin %36'sını oluşturuyor. Bu ATM'lerde yapılan işlemler ise Türkiye'deki toplam ATM işlemlerinin %40'ına denk geliyor.

Ortak Atm Nedir Dd2C653F44

Çakar'ın Açıklamaları:

Böyle bir büyüklük eğitim işinin üretimi açısından büyük bir maharet gerektirdiği gibi bankalarımız ve müşterilerimiz açısından da çok önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu projeyle bankalarımız optimum sayıda ATM tahsisiyle satın alma ve operasyonel maliyetlerini azaltacak, daha etkin market yönetimi yapabilecek. Finansal erişimi kolaylaştırarak müşterinin memnuniyeti sağlayacaklardır.

TAM ATM eğitim platformuna dahil olan banka müşterileri herhangi bir ücret, masraf ve herhangi bir şey ödemeyecekler. Bu proje hükümetimizin son dönemde başlattığı tasarruf tedbirleri dikkate alındığında ciddi bir adımla atılmış olacak. ATM'nin yazılımı, monitoring (izleme) gibi işbirliğinin önümüzdeki dönemde daha da yayılarak bütüncül bir eğitmen platformu haline gelmesini bekliyoruz. Bugün 7 bankayla hayata geçirdiğimiz bu platformun yayılarak daha farklı bankaların da sisteme katılacağını öngörüyoruz. Bu konuda birkaç bankanın da talepleri vardı.

C U5G X4 Uc Ik S X Cs V7Z1 H Y1 A

Proje Kapsamında Olan Bankalar: 

• Ziraat Bankası

• VakıfBank

• Halkbank

• Ziraat Katılım

• Vakıf Katılım

• Emlak Katılım

• PTT

Editör: Haber Merkezi