Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi ne zaman yapılacak?

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılmasına ilişkin düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Düzenleme, Meclis Genel Kurulu'nda da kabul edilirse, çalışan emeklilere ikramiye ödemeleri yapılacak.

emekli ikramiyesi ne zaman yatacak

Çalışan emeklilere ikramiye ödemesi ne zaman yapılacak?

Çalışan emeklilere ikramiye ödemesi, Meclis Genel Kurulu'nda düzenlemenin kabul edilmesinin ardından yapılacak. Düzenlemenin Meclis Genel Kurulu'nda kabulü beklendiği üzere yeni yıldan önce yatması beklenirken Ocak ayı içerisinde de gerçekleşebileceği tahmin ediliyor.

Emekli

Çalışan emeklilere ikramiye ödemesinden kimler yararlanacak?

Çalışan emeklilere ikramiye ödemesinden, 2023 Ekim ödeme döneminde gelir, aylık ödenen sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere yapılan 5 bin lira tutarındaki ödemeden yararlananlar yararlanacak. Bu kapsamda, çalışan veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin belirtilen işyerlerinde çalışan emekliler de yararlanacak.

Emekli Ikramiyeleri-1

Çiftçiler 5 bin TL ikramiye alacak mı?

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için 5 bin TL emekli ikramiyesi ödemesi alamamıştı. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı sonrasında, çalışan emeklilere ikramiye ödemesi yapılması kararı alındı. Bu kapsamda, çiftçiler de 5 bin TL ikramiye ödemesinden yararlanabilecek.

Emekli

Sonuç olarak, çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi, Meclis Genel Kurulu'nda düzenlemenin kabul edilmesinin ardından ödemeler yapılacak. ÇKS'ye kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için ikramiye ödemesinden yararlanabilecek.

Editör: Evrim Tuna Şahin