İmam Hatip Ortaokulu 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nda eğitim-öğretim gören minik öğrenciler için yılsonu şöleni düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü'nün katkıları ile düzenlenen "Miniklerin Yılsonu Şöleni" programı Müftülük Konferans Salonu'nda yapıldı. saat 14.30'da başlayan programa İlçe Müftüsü Mehmet ERSÖZ, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Tuğrul TEKERCİ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR ve vatandaşlar katıldı. Minikler şölende okul döneminde öğrendikleri bilgilerden oluşan gösteriler sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Din Görevlisi Selim Bingöl tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu.

İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Emine YOLLU ULUÇAY, minik öğrencilerin 2 dönem boyunca etkinliklerle hem eğlenip hem dini bilgiler öğrendiğini belirterek kursu tamamlayan öğrencileri tebrik etti.

İlçe Müftüsü Mehmet ERSÖZ, dini bilgileri küçük küçük yaşlarda öğrenmenin son derece önemli olduğunu belirterek; "Dinimizi öğretirken duayı, şükretmeyi, paylaşmayı, vatan-millet sevgisini, merhameti, iyiliği, doğruluğu ve bunların önemini de öğretiyoruz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR "Çocuk yetiştirirken dikkat etmemiz gereken davranışlar var çünkü anne ve babalar çocuklar için en önemli rol modeldirler. Onların yaptıklarını taklit etmeye çalışırlar. En çok onlardan öğrenirler. Dolayısıyla kendimizi eğitirsek onları da eğitmiş oluruz." Dedi.

Daha sonra İmam Hatip Ortaokulu'nda 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nda okuyan ve dönemi tamamlayan minik öğrenciler tarafından hazırlanan yılsonu gösterilerine yer verildi. Öğrenciler Ezan-ı Muhammed ve duasını okudu. Öğrencilerin bir yıl boyunca okulda yaptığı etkinliklerin slayt gösterisi izlendi. Abdest Şarkısı söylendi, Ront gösterileri sergilendi. Miniklerin gösterileri izleyicilerden büyük alkış aldı. Programda Müzik Öğretmeni Mehmet Özer tarafından Ney Dinletisi sunuldu. İlçe Müftüsü Mehmet Ersöz tarafından yapılan dua ile program sona erdi.