25. dönem Burdur Milletvekili Alparslan Dursun, Burdur Esnafları birliği başkanı Metin Sipahi başta olmak üzere, Burdur merkez ve ilçe Esnaf Odaları başkanını ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Oda başkanları ile görüşerek Esnafların sorunları hakkında bilgiler aldı. 25. dönem Burdur Milletvekili Alparslan Dursun ziyaretleri değerlendirerek açıklama yaptı.
" Burdur’da Esnaf Odası Başkanlarımızla çeşitli zamanlarda yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda esnaflarımız ile ilgili olarak;
1- Her geçen gün sayısı artan ve esnafımızın rekabet etme şansının bulunmadığı zincir marketler için yerel esnafımızın hak ve menfaatlerini korumaya yönelik perakende yasasının bir an önce düzenlenmesi, bu marketlerin açılışına ve faaliyet alanlarına sınırlandırma getirilmesi gerekmektedir.
2- Kiralar ile birlikte enerji maliyetlerindeki artışlar, Bağ-kur primlerinin yüksek olması esnafımızı sıkıntıya sokmaktadır. Primlerin daha makul seviyelere çekilmesinin yanında işveren konumunda bulunan esnaflarımızın en azından yanında çalıştırdığı personel ile aynı zamanda emekli olabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması gerekmektedir.
3- Esnaflarımızın sıkıntılarının hafifletilmesi amacıyla sağlanan kredi imkanlarından tüm esnaflarımızın rahatlıkla yararlanabilmelerinin sağlanması için acilen sicil affının çıkartılması gerekmektedir.
4- İl Merkezimiz ile Bucak, Gölhisar, Yeşilova ve Tefenni ilçelerimizde sanayi esnafımızın dükkan ihtiyaçlarının giderilmesi için yeni sanayi sitelerine ihtiyaç vardır. Gölhisar ve Tefenni ilçelerimizdeki ihale ve proje aşamalarının bir an önce tamamlanması, İl Merkezimizde, Bucak ve Yeşilova ilçelerimizde de bu konuda çalışmaların başlaması gerekmektedir. Ayrıca bir çok ilçemizde kamyon ve tır garajı ihtiyacının çözümü için çalışmalar yapılması gerekmektedir" şeklinde basın açıklamasında bulunudu.