Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı fitre bedelini 130 lira olarak belirledi. Bu yılki bedel geçen yıla göre %10'luk bir artış gösteriyor.

Fitre, Ramazan Bayramı'ndan önce her Müslümanın kendisine ve bakmakla yükümlü olduğu aile fertlerine vermesi gereken bir sadakadır. İnsan olarak yaratılmanın ve Ramazan ayını tamamlamanın şükrü olarak verilir.

Fitre Ne Kadar Oldu?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, bu yıl için fitre bedelini 130 lira olacağını duyurdu. Belirlenen meblağ nakdi olarak verilebileceği gibi gıda ve benzeri maddelerden ayni olarak da verilebilir. Aynı zamanda günlük oruç fidye bedeli de 130 lira olarak belirlenmiştir.

Fitre Kimlere Verilir?

Fitre, fakirlere, yoksullara, borçlulara, yolda kalmışlara ve ihtiyaç sahiplerine verilir.

Fitre Ne Zaman Verilir?

Fitre, Ramazan Bayramı'ndan önce, Ramazan ayının son günü güneş battıktan sonra verilebilir. En geç bayram namazı kılınmadan önce verilmesi gerekir.

Fitre Nasıl Verilir?

Fitre, nakit para olarak veya gıda maddeleri şeklinde verilebilir. Gıda maddeleri olarak buğday, arpa, üzüm, hurma veya peynir gibi temel gıdalar verilebilir.

Fitre Vermenin Fazileti

Fitre vermenin birçok fazileti vardır. Fitre, fakirlerin ve ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı olur. Ayrıca fitre, veren kişi için de sevap ve af dileme vesilesidir.

Kaynak: HABER MERKEZİ