Asgari ücretin açıklanmasının ardından memur ve emekliler maaş artışına odaklandı. Milyonlarca memur ve emekli maaş zamlarının ne zaman açıklanacağını sorguluyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyon verilerini 3 Ocak Çarşamba günü, saat 10.00'da duyuracak. Böylece memur ve emeklilerin maaş zam oranı da belli olacak.

 Memur Ve Emekli Maaşları

TÜİK'in verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) kasımda bir önceki aya göre yüzde 3,28 artarken, temmuz-kasım döneminde de tüketici fiyatlarında yüzde 33,66 artış oldu. Böylece 5 aylık dönemde, maaşlara yapılan yüzde 6'lık zam oranı aşılırken enflasyon farkı verilmesi durumu ortaya çıktı.

 Memur Ve Emekli Maaşları ne zaman açıklanacak

Memur ve memur emeklileri için zam oranı nasıl hesaplanacak?

Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun, 2024-2025'teki memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına zammı da içeren toplu sözleşmeye ilişkin kararı uyarınca, 2024'ün ilk altı ayı için belirlenen yüzde 15'e ilave olarak enflasyon farkı oranında zam yapılacak.

Memur maaşlarına yapılacak zam oranı, aralık ayı enflasyonu ile birlikte netleşecek. Aralık ayı enflasyonu yüzde 10'un üzerinde gerçekleşirse, memur ve memur emeklileri yüzde 25'in üzerinde zam alacak.

 Memur Ve Emekli Maaşları ne kadar olacak

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ne zaman zamlı maaşlarını alacak?

Bu doğrultuda, memur, sözleşmeli personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farklarını 15 Ocak'ta almaya başlayacaklar. Ayrıca, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de bu yılın son altı aylık enflasyon oranında zamlı maaşlarını alacaklar.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin