Yılın son aylarında emekli maaşlarının güncelleneceği haberleri gündemi meşgul etmeye devam ediyor. En son enflasyona göre hesaplama nasıl yapılıyor?

2024 Emekli Maaşları: En Güncel Durum ve Hesaplama!

Kasım Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Kasım ayı enflasyon rakamları, aylık bazda yüzde 3,28 artış gösterirken yıllık bazda ise enflasyon yüzde 61,98 oldu.

2024 Ocak Zamları

5 Aylık Enflasyona Göre Zam Oranları Belli Oldu

Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım aylarındaki enflasyon verilerine göre, 5 aylık enflasyon oranı yüzde 33,66 olarak hesaplandı. Bu verilerle birlikte, refah payı hariç 5 aylık emekli ve memur zam oranları belirlendi. Buna göre, 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 33,66, enflasyon farkı dahil 5 aylık memur zammı ise yüzde 45 oldu.

2024 Ocak Zamları

2024 Ocak Dönemi için Kesin Veriler 3 Ocak 2024'te Açıklanacak

6 aylık enflasyon rakamları ile hesaplanacak olan emekli ve memur nihai zam oranı için geriye sadece 1 veri kaldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık ayı enflasyon oranını 3 Ocak 2024 Çarşamba günü açıklayacak. Böylece Ocak-Haziran dönemini kapsayan emekli maaşı zammı, refah payı hariç kesinleşmiş olacak.

2024 Ocak Zamları

Emekli maaş zammı, enflasyon ve diğer faktörlere bağlı olarak kesinleşecek. Güncel durumları takip ederek emeklilerin beklediği zamlı aylıklar netlik kazanacak.

Enflasyona bağlı olarak gerçekleşecek zam oranları önem kazanıyor. Son verilere göre, emekli zam oranı yüzde 33,66 olarak belirlendi. Ancak net rakamlar, Aralık ayı enflasyon oranıyla birlikte kesinleşecek. Maliye Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı'nın teknik çalışmaları devam ediyor. Emekli Sandığı, SSK ve Bağkur emekli maaşları bu süreçte hesaplanıyor. Gelirler, enflasyon rakamları ve refah payı artışıyla birlikte şekillenecek.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin