Türkiye'de vatandaşların konutlarda kullandıkları doğalgaz faturalarına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, katıldığı bir canlı yayında tüm vatandaşları yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Ayrıca, bu kış doğalgaza zam yapılıp yapılmayacağı sorusuna da cevap veren Bakan Bayraktar, önemli mesajlar iletti.

Bakan Bayraktar, doğalgaz faturalarının vatandaşlar için önemli bir konu olduğunun farkında olduğunu belirtti. Bu nedenle, doğalgaz fiyatları üzerinde yapılan değerlendirmelerin titizlikle gerçekleştirildiğini ve vatandaşların mağdur olmaması için çaba gösterdiklerini ifade etti. Bakan Bayraktar, doğalgaz fiyatlarının belirlenmesinde dünya enerji piyasalarındaki gelişmelerin dikkate alındığını ve bu doğrultuda adil bir fiyat politikası izlendiğini vurguladı.

Konuya ilişkin olarak Bakan Bayraktar, bu kış doğalgaza zam yapılıp yapılmayacağına dair açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, enerji maliyetlerindeki artışın dikkate alındığını ve fiyatların belirlenirken bu durumun göz önünde bulundurulacağını ifade etti. Ancak, vatandaşların mağdur olmaması için mümkün olan en düşük seviyede zam yapılması hedeflendiğini belirtti.

Bakan Bayraktar, enerji sektöründe yapılan reformlar ve verimlilik artışıyla birlikte doğalgaz fiyatlarının istikrarlı bir şekilde kontrol altında tutulduğunu da sözlerine ekledi. Bu sayede, vatandaşların daha uygun ve sürdürülebilir enerji maliyetlerine sahip olmaları amaçlanmaktadır.

Doğalgaz zammı hakkında açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Şu anda doğalgaz için önümüzde zammı gerektirecek bir durum olmadığını söyleyebilirim. Bu kış doğalgaz fiyatlarına zam yapmayı planlamıyoruz. Olağan dışı gelişmeler olmadıkça vatandaşlarımız mevcut tarifeler üzerinden doğalgaz kullanıp faturalarını ödemeye devam edecekler.” dedi.

YENİ YILA GİRERKEN DE AÇIKLIK GETİRMİŞTİ

Yeni yıla girerken de benzer bir açıklama yapan Bakan Alparslan Bayraktar, “Elektrik, doğalgaz ve enerji maliyetlerinden vatandaşlarımızın etkilenmemesi için desteklerimiz yeni yılda da devam edecek. Herhangi bir fiyat artışı söz konusu olmadı. İmkanlarımız ölçüsünde 2024 yılında da elimizden gelen tüm gayreti gösterip vatandaşlarımızı artan enerji fiyatlarından korumayı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: ÖMER ÖZDOĞAN