Yakınını kaybeden vatandaşlar, "2024 yılı cenaze yardımı ne kadar, SGK cenaze yardımı ne zaman ödenir, ölüm parası için nereye müracaat edilir" gibi soruların yanıtlarını arıyor. İşte enflasyon oranlarına göre güncellenen cenaze ödeneği ne kadar? Cenaze yardım başvurusu nasıl yapılır? Cenaze yardım ücretini kimler alabilir? İşte detaylar...

2024 Cenaze Yardımı Miktarları Açıklandı: İşte Yeni Rakamlar-1

Ölüm Parası İçin Nereye Müracaat Edilir?

7 Bin Lira Üstü Ödemelerde Banka Zorunluluğu Başladı 7 Bin Lira Üstü Ödemelerde Banka Zorunluluğu Başladı

Ölüm parası almak isteyenler, vefat eden kişinin sigortalı olduğu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) il veya ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunmalıdır. Başvuru için gerekli belgeler şunlardır:

  • Ölüm belgesi
  • Kimlik fotokopisi
  • Başvuru formu

2024 Cenaze Yardımı Miktarları Açıklandı: İşte Yeni Rakamlar-2

Cenaze yardım ücreti başvurusu nereden yapılır?

Ayrıca, e-Devlet sistemi üzerinden de online başvuru yapılabilmektedir. Başvuru süreciyle ilgili ayrıntılı bilgi almak için SGK'nın resmi internet sitesi veya Alo 170 hattı üzerinden destek alınabilir.

Bakan Şimşek imzayı attı: Memur ve emekli zam oranı netleşti Bakan Şimşek imzayı attı: Memur ve emekli zam oranı netleşti

2024 Cenaze Yardımı Miktarları Açıklandı: İşte Yeni Rakamlar-3

SGK Cenaze Yardımı Ne Zaman Ödenir?

SGK cenaze yardımı, sigortalının vefatı takiben aydan itibaren hak sahiplerine ödenir. Ödeme, ölüm aylığı için başvuruda bulunulan tarihten itibaren en geç 3 ay içinde gerçekleştirilir. Yardım öncelikle eşine, eşi yoksa çocuklarına, onlar da yoksa anne veya babasına verilir.

2024 Cenaze Yardımı Miktarları Açıklandı: İşte Yeni Rakamlar-4

2024 Yılı Cenaze Yardımı Ne Kadar?

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya hesaplarından cenaze ödeneklerinde 1 Temmuz'dan itibaren yapılan zamları duyurdu. Yeni belirlenen cenaze yardımı miktarları şöyle:

  • Vekil öldüğünde: 103.488 TL
  • Emekli vekil öldüğünde: 51.744 TL
  • Devlet memuru öldüğünde: En düşük 17.248 TL
  • SGK’lı öldüğünde: 3.385 TL

Kaynak: ekonomim