İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024'te yürürlükte olacak asgari ücreti belirlemek için ikinci toplantısını başlattı.

Başkanlığını Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş'ın yaptığı toplantıya TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar ve TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç liderlik ediyor. Toplantıda, kasiyerden sağlık çalışanına, enerji işçisinden taşeron işçisine kadar çeşitli sektörlerden işçiler de bulunuyor.

ASGARİ ÜCRET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş'ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda, TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi ve işveren heyetlerini temsil etti.

ASGARİ ÜCRET

Toplantıda, kasiyer, sağlık çalışanı, enerji işçisi ve Karayolları'nda taşeron işçisi olmak üzere çeşitli sektörlerden işçiler de yer aldı. Hazine ve Maliye Bakanlıkları, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin ekonomik veri ve raporları komisyonla paylaşılacak.

ASGARİ ÜCRET

Şu anki durumda asgari ücret, vergiler ve kesintiler düştüğünde bir işçi için net 11.402,32 TL olarak belirlenmiş durumda. Brüt asgari ücret 13.414,50 TL iken, işverenin toplam maliyeti bir işçi için 15.762,04 TL seviyesinde bulunuyor. Bu maliyetin içinde brüt asgari ücretin yanı sıra sosyal güvenlik primi, işveren işsizlik sigorta primi gibi kalemler bulunuyor.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin