Asgari ücret belirleme süreci devam ederken, komisyonun ikinci toplantısında tarafların beklentilerini somut rakamlarla ifade etmesi bekleniyor. 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret miktarı, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor.

İlk toplantıda henüz kesin bir karar alınmadı ve tarafların ücret konusunda detaylı bir müzakere yürütmediği bildirildi. Ancak ikinci toplantıda, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin somut taleplerini dile getirmesi bekleniyor.

Asgari Ücret 2024

2024 Asgari Ücret ne olacak?

Yeni asgari ücretin en geç 31 Aralık'a kadar belirlenmesi öngörülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, komisyonun ilk toplantısında yaptığı açıklamada, 2024 yılı asgari ücretinin ekonomiyi destekleyecek, enflasyona karşı dirençli, istihdamı koruyan ve artıran bir seviyede olacağını vurguladı.

2024 Asgari Ücret Zammı

Bakan Işıkhan 2024 Asgari ücreti hakkında konuştu

Bakan Işıkhan, sosyal diyalog ve müzakere yoluyla işçi ve işverenlerin mutabakatını sağlayarak, adil bir asgari ücret belirlenmesi için çaba göstereceklerini ifade etti. Bu sürecin temel hedefinin, taraflar arasında anlaşma sağlayarak adil bir asgari ücret tespit etmek olduğunu belirtti.

2024 Asgari Ücret

Bakan Işıkhan, "2024 Yılı Asgari Ücret miktarının, sosyal diyalog ve istişare yoluyla ekonomimizi büyütecek, çalışanlarımızın gelirlerini enflasyona ezdirmeyecek, istihdamı koruyacak ve artıracak en makul noktada belirlenmesi için çalışacağız.

Bu süreçte temel hedefimiz, hakem rolü üstlenerek işçi ve işverenlerimizin mutabakatıyla asgari ücreti tespit etmektir." dedi.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin