Merkür retrosu, genellikle hataların listelendiği bir dönem olarak bilinir ancak Merkür'ün geri hareketi sadece hatalara odaklanmakla kalmaz, aynı zamanda eski ilişkilerin ortaya çıkma ihtimalini, iletişim sorunlarını ve finansal karışıklıkları da beraberinde getirebilir. Bununla birlikte, bu dönem aynı zamanda sessizlik ve düşünsel bir süreç olabilir; bu da değişimler için bir kapı aralayabilir. Yılın son Merkür retrosu 12 Aralık 2023 ile 1 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleşiyor ve etkileri şimdiden hissedilebilir hale geldi.

Merkür'ün geri hareketi, Oğlak burcunda gerçekleşecek. Aynı zamanda 12 Aralık'ta Yay burcunda bir Yeni Ay yaşanacak. Bu iki enerji birleşimi genişletici, hayalperest, inatçı ve dirençli hissettirebilir. Bu özel gün, geçmiş olaylara bakıp ders çıkarmak için harika bir fırsat sunuyor. Uzun vadeli planlar ilk başta gözünüze büyük gelebilir, ancak yaklaşan Oğlak sezonunun zorluklarına meydan okuyarak bu hedeflerin daha ulaşılabilir hale gelebileceği bir zaman dilimi olabilir.

Merkür Retrosu

İşte burçlara özel Merkür retrosunun getirdiği bazı etkiler:

Koç Eğer duvarlar sizin üzerinize geliyorsa, alternatif yolları araştırarak farklı yönlerden ilerleyebilirsiniz. Yaratıcı ve sabırlı düşünme, hızlı aksiyon alma yeteneği ile birleştiğinde ilerlemenin anahtarı olabilir. Duygusal baskı altında kalmaktan kaçının ve zor anlarda derin bir nefes alın.

Boğa Yeni fırsatlar, uzun vadeli hedefler ve yenilenmiş ilişkiler karşınızda olabilir, ancak bunları gerçekleştiren kişinin siz olduğunuzu unutmamak önemlidir. Adaletsizlikleri kabullenmek yerine harekete geçmeyi ve ilerlemeyi deneyin. Sadece taşıyabileceğiniz yükü alın ve enerjinizi günlük aşklara geri dönerek dengede tutun.

İkizler Yeni iletişim yolları keşfetmek, bu geri hareket sürecinde size uygun olabilir. Problemleri ele almak ve ekip olarak çözüm bulmak önemli olacak. Korkularınız sizi yakalayabilir ancak takımınızla birlikte çalışıyorsanız endişelenmenize gerek yok.

Yengeç Hayatınızdaki dönüşüm için büyük bir adım atabilirsiniz. Kaliteli ilişkilerin ve dengeli yaşam temposunun önemini anlayabilirsiniz. Doğanın hızının yavaş olabileceğini unutmayın ve her şeyin zamanı olduğunu kabul edin.

Aslan Dengeyi bulma zamanı geldi. Hayatınıza değer katan unsurlara odaklanın ve gereksiz olanları elemek için bir fırsat olarak görün. Zihin ve kalp dengesi, size yeni ortaklıklar ve fırsatlar sunabilir.

Başak Geçmişte dirençli olabilirsiniz ve her şeyi kendi başınıza halletmeye çalışmış olabilirsiniz. Ancak şimdi, kontrolü bırakma ve sizi sürprizlere götüren akışa kapılma zamanı. Evrene biraz daha güvenmeyi deneyin.

Terazi Geçmişteki olumsuzluklar bu dönemde bilgelik ve düşünce ile geri dönebilir. Bir şeyi ertelediğinizde onu özlemek ve geri döndüğünde memnun olmak mümkündür. Farkındalık ve öğrendiklerinizi uygulayarak durumu düzeltebilirsiniz.

Akrep Bu dönemde aşırılıklarla baş etmeniz gerekebilir. Sadece ilginizi çeken şeylere odaklanarak dikkatinizi toplayın. Bu dönem, hayatınızda değişiklik yapmanıza yardımcı olabilir.

Yay İlk başta duraklama gibi gözükse de aslında aydınlanmış bir geleceğe yolculuk edebilirsiniz. Şu an için duraksamanın geçici olduğunu kabullenin ve bina tamamlanana kadar geçici bir yürüyüş yolu olarak düşünün.

Oğlak Hayatınızın bir kısmı eksik gibi hissedilebilirken diğer bir kısmı hareketli ve canlı olabilir. Odaklanmak istediğiniz alanı seçmek sizin elinizde. Merkür, bazı büyük duygularla başa çıkmak ve dinlenmek için bir adım atmanızı sağlarken aynı zamanda hayatınıza odaklanmanızı sağlayabilir.

Kova Denge ve duraklama ihtiyacı hissedebilirsiniz. Kendinize zaman tanıyın ve hikayenizi mutlu bir şekilde yeniden yazmak için şu anki durumunuzu değerlendirin.

Balık Her şeyin yolunda olduğunu taklit etmek zorunda değilsiniz. Bu süreç, hayatınızdaki şeyleri değiştirmenize yardımcı olabilir. Üretken olmaktan ziyade, içsel değişiklikler yaparak hayatınızda dengeyi sağlayabilirsiniz.

Editör: Evrim Tuna Şahin