Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Karacaören Köyü’nde, 1997 yılında yapılan sera, “Ruhsat” ve “Yapı Kayıt Belgesi” olmadığı gerekçesiyle mühürlendi.
Baba Mahmut Gürdal, tarafından yapılan sera, kendisinin vefatıyla 5 çocuğuna kaldı. Seranın işletmeciliğini kardeşlerden Adem Gürdal devraldı. Adem Gürdal’ın işletmeciliğini yaptığı sera geçtiğimiz günlerde “Ruhsat” ve “Yapı Kayıt Belgesi” olmadığı gerekçesiyle mühürlendi. Sera kapısına asılan tutanakta, “3194 Sayılı İmar Kanunu ve ilgili yönetmeliklere göre incelenmiş olup sera inşaatı kanunun 32. Maddesi gereğince durdurulmuş ve durdurma tutanağının bir nüshası inşaat mahalline asılmıştır” ifadeleri yer aldı.


Anne Fatma Gürdal, eşi ve çocuklarıyla birlikte yaptıkları seranın, eşinin vefatından 6-7 ay sonra mühürlendiğini ve mağdur olduklarını söyledi.
Seranın kapısındaki mühür nedeniyle seraya giremediklerini söyleyen Adem Gürdal da, konuyla ilgili yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti. Seranın içindeki ürünlerin zarar gördüğünü, bakımlarının yapılamadığını aktaran Gürdal, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Türkiye’de hangi seranın ruhsatı varsa, o ruhsatı göstersinler bana, ben de gideyim o ruhsattan alayım” diyen Adem Gürdal, devlet tarafından yapılan seralarının yine devlet tarafından mühürlenmesine anlam veremediğini aktardı.
1991 yılında destekleme aldığını ve Karacaören Köyü’nde de ilk serayı kendisinin yaptığını belirten Ali Yıldız ise, hiç böyle bir durumla karşılaşmadıklarını belirterek, “Demek ki diğer seralarda mühürlenecek” dedi.