Bakan açıklama yaptı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli ikramiyelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde 5 bin Türk lirası olarak belirlenen emekli ikramiyelerinin ödeme tarih aralığı konusunda bilgi veren Bakan Işıkhan, emekliler arasında merak uyandırdı. Peki 5000 TLne zaman yatırılacak ve kimler bu ikramiyeden yararlanacak?

PARA -2

Kasım ayının ilk haftası geçti, bu da emekli ikramiyeleriyle ilgili araştırmaların arttığı bir dönem haline geldi. Vatandaşlar, 100. yıl Cumhuriyeti'ne özel olarak duyurulan 5 bin TL'lik emekli ikramiyesini bekliyor. Bu ikramiye direkt olarak maaş hesaplarına yatırılacak, ancak ne zaman ve hangi kriterlere göre verilecek?

Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmaların devam ettiğini belirtti ve "Ödemelerin Kasım'ın 15'ini geçmeyecek gibi duruyor" açıklamasını yaptı.

PARA-1

İkramiyeyi kimler alacak?

Emekli ikramiyesinden yararlanabilecek olanlar, önümüzdeki günlerde emekli aylığı alanlar ile dul ve yetim aylığı alanları kapsayacak. Ayrıca, sürekli iş göremezlik geliri alanlar ve sürekli iş göremezlik geliri alırken vefat edenlerin geride kalan hak sahipleri ile yurtdışında hizmet birleştirmesi yaparak emekli olan kişiler de bu ikramiyeden faydalanabilecek.

Ancak, çalışan emekliler ikramiye alamayacaklar.

emekli para

Emekli ikramiytesi tarihi ne zaman?

Bakan Işıkhan'ın belirttiği tarih aralığı doğrultusunda, emekli ikramiyelerinin ödemeleri en geç Kasım'ın 15'ine kadar gerçekleşecek

Editör: Evrim Tuna Şahin