1. ULUSLARARASI YEŞİLOVA-SALDA GERİ DÖNÜŞÜM, ÇEVRE VE SANAT ÇALIŞTAYI AÇILIŞ TÖRENİ İLE BAŞLADI

Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, 5-9 Ekim tarihleri arasında yapılacak 1. Uluslararası Yeşilova-Salda Geri Dönüşüm, Çevre ve Sanat Çalıştayının açılış programına katıldı.

Yeşilova İlçesi Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen açılış programı saygı duru ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayarak, protokol konuşmaları ile devam etti.

Açılış programı, Vali Ali Arslantaş, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Yeşilova Kaymakamı Erdem Yenisoy, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, Ege Sanat Birliği Başkanı Nurettin Ataman ve Gül Soyalar tarafından yapılan konuşmalar ile devam etti.

İbrahim Soyalar tarafından şiir dinletisi ile devam eden programın akışında MAKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Halk Oyunları Ekibi ve İzmir Seferhisar Belediye Bandosu tarafından gösteri sunuldu.

Çalıştayın açılış programının son bölümünde ise Vali Arslantaş ve beraberindeki protokol üyeleri Heykeltraş ve Resim Sanatçılarının Çalışma stantlarını gezerek sanat eserlerini incelediler.

Vali Arslantaş yaptığı konuşmada, “Bugün Türkiye’mizin Maldivleri olan Yeşilova ve Salda Gölü için bir araya geldik.  Yeryüzü cennetlerinden biri olan Salda; NASA’nın araştırmalarına göre Mars’ın yapısal özelliklerini barındıran dünyadaki iki yerde biridir. Halen Boğaziçi üniversitesi ve NASA bilim insanların araştırma faaliyetleri devam ettiği Salda, doğal yapısı ve güzelliği ile dünyamızın incisi konumundadır. Bu kıymetli doğal hazine tüm doğal varlıkları ve güzelliklerinin dilden dile yayılmasıyla bölgemizde son dönemdeki ilimizde turizm faaliyetleri hususunda en çok ziyaret edilen doğal alan olmuştur.

Bu denli önemli bir doğal yapıyı tüm dinamikleri ve varlıkları ile yarınlara taşınması, barındırdığı coğrafyası ve doğal hayatın bozulmaması, gelecek nesillere aktarılması ve bu hususlarda farkındalık oluşturulması adına “1. Uluslararası Yeşilova & Salda Geri Dönüşüm, Çevre ve Sanat Çalıştayı”nda bir araya gelmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu çalışma temennide bulunduğumuz hususlarda önemli bir işleve sahip olup ciddi farkındalıklar oluşturması adına samimi bir şekilde devam ettiği sürece yöremizin sosyal, kültürel yapısı yanında doğa varlıklarının korunması ve doğal yaşamın devamı hususunda önemli işlevlerde bulunacağı açıktır.

Bu kapsamda bölgemizde hızla gelişen turizm faaliyetlerinin güzelliklerinin yansıması olarak fotoğrafçılık, kayak, dağ sporları ve diğer birçok spor alanlarının geliştirilmesi; lavanta bahçelerinin ve endemik bitki türlerinin korunması ve tüm alanların yapısına uygun olacak biçimde geliştirilmesi adına bu çalıştayın devamını ve benzer etkinliklerin artmasını yürekten temenni ediyorum. Bu etkinlikler sayesinde bölgemizde uluslararası bir üne kavuşan Salda’ nın ve dünyaca tanınmasına ve korunması vesile olacağından eminim.
Son olarak, bu doğal güzellikleri atamızın mirası olarak değil çocuklarımızdan aldığımız emanet olarak görmemiz gerektiğini bilmeli ve ona göre davranmak zorunda olduğumuzu hatırlatalım.

Bu kapsamda, Saldamızın kaderini için hayati öneme sahip bu projede; başta Burdur Valiliği olmak üzere, Yeşilova Kaymakamlığına, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine, Yeşilova Belediyesine, Ege Sanat Birliği Sanatçılarına, tüm katılımcı ve paydaşlara katkılarından ve göstermiş oldukları hassasiyetten ötürü teşekkür ederim" dedi.