12 Eylül APPLE Wonderlust Etkinliği
- Apple tarafından Wonderlust etkinliğinde İphone 15 Plus tanıtımı yapıldı. İphone 15 Plus serisinde öne çıkan özellikler ve farklılıklara kısaca değinirsek;
• Seride tamamlanacağı görüşülen tek tip şarj noktasında Lightning bağlantı yerine USB-C tercih edildi.
• Tasarım yönünden İphone 14 serisini andıran bir yapı ile karşı karşıyayız. Bu seride diğer serilere nazaran daha canlı bir görsel renk farklılığı bizi karşılıyor.
• Kamera ve çekim noktasında 48 MP ana kamerası ile daha net bir görüntü elde edilebilmekte
• Yazılım İOS 17 ve RAM olarak 6GB ram özelliği taşımaktadır.
• Depolama: 128GB, 256GB, 512GB olarak farklılık göstermektedir.
• Yapılan tanıtımda Apple Watch Series 9'unda tanıtımı gerçekleştirildi. 
 
27 Eylül – 1 Ekim 2023 TEKNOFEST İZMİR FESTİVALİ
Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olarak birçok teknolojik gelişmeye ev sahipliği yapan TEKNOFEST, İstanbul ve Ankara’dan sonra üçüncü ve son durağı olan İzmir’de teknoloji severlerle buluşmaya hazırlanıyor. İzmir Çiğli Havalimanında 27 Eylül – 1 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek festivale yoğun katılım olması bekleniyor.
 
TELEFON PİYASASINA YENİ BİR MARKA DAHİL OLUYOR.
Finlandiyalı HMD Global şirketi kendi mobil cihazlarını üretme kararını resmi Twitter hesabından paylaştı. HMD Global CEO’su Jean-Francois Baril tarafından yapılan açıklamada “son altı yıldır ‘HMD - Nokia telefonlarının evi olarak sahip olduğumuz ayrıcalıklı konum harika bir yolculuktu” dedi ve devam etti: “Artık yolculuğumuzun bir sonraki adımına hazırız: Tüketici ihtiyaçlarına odaklanan telekomünikasyon için yeni bir dünya yaratacak bir güç olarak pazara bağımsız olarak girmek." Şeklinde açıklama yapıldı. Önemli bilgilendirme HMD Global Şirketi Nokia marka telefon üretimi sağlayan firma olarak bilinmekte.
 
Yeni Peugeot E-3008 tanıtıldı.
Peugeot, 3008'in yeni neslinin tanıtımını gerçekleştirdi. yapılan açıklamaya göre Peugeot, en fazla satılan modeli 3008'i tamamen yeni elektrikli fastback SUV ile değiştiriyor. 
 
NETFLİX TÜRKİYE ABONELERİNE YENİ ZAM
Netflix tarafından Türkiye abonelerine zam yapıldı. Yeni zam ile birlikte 130,99 TL olan Özel Planın fiyatı 199.99 TL'ye yükseldi.
 
NASA, MARS’TA OKSİJEN ÜRETTİ.
NASA tarafından "küçük bir köpeğin 10 saat boyunca nefes almasına yetecek kadar oksijen üretmeyi başarıldığı"" duyuruldu.
 
WHATSAPP GÜNCELLEMELERİ
- Kullanıcıların tek yönlü olarak gelişmeleri ve paylaşımları takip edebileceği WhatsApp Kanallar özelliği, uzun bir test sürecinin ardından Dünya geneline açıldı.
 
COCA COLA GELECEKTEKİ İÇECEĞİ İÇİN YAPAY ZEKAYI KULLANDI.
Yapay zekâ artık bir çok alanda tercih ediliyor. Gıda alanında tercih eden firmalardan ünlü Gazlı içecek devi Coca-Cola, gelecekten bir tada sahip sınırlı sayıda içeceği tasarlamak için yapay zekâ (AI) kullananlar kervanına katıldı. Şirket yöneticisi Oana Vlad yaptığı açıklamada, “Coca-Cola’nın 3000 yılında da bugün olduğu kadar güncel ve ferahlatıcı olacağını umuyoruz, bu nedenle gelecekten gelen bir kolanın tadının nasıl olabileceğini keşfetmek için kendimize meydan okuduk” dedi.
 
FLO TEKNOLOJİ KURULDU.
- FLO Teknoloji, perakende sektöründe online ve offline alışveriş arasındaki engelleri kaldırmayı hedefleyen yeni nesil dijital çözümlerle müşteri deneyimini geliştirmeye odaklanarak FLO Teknolojiyi kurduğunu duyuruldu.
 
AMD YENİ SERİYİ SATIŞA SUNDU.
AMD tarafından RX 7000 serisi satışa çıkartıldı.
 
TÜRKİYE KARTI UYGULAMASINA GEÇİLDİ.
PTT Genel Müdürü Hakan Gülten ulaşım, ödeme, para transferi ve alışveriş işlemlerini tek bir kartta birleştiren "Türkiye Kart"ın uygulamaya geçtiğini açıkladı.
 
TİKTOK UYGULAMASINA ARAMA MOTORU ÖZELLİĞİ EKLENİYOR.
Ünlü sosyal medya platformu TİKTOK, WİKİPEDİA iş birliği ile arama motoruna olarak kullanılabilecek.